• Vasútállomás

  • Gazdag szántók és ültetvények

  • Közösségi ház

  • Családi házak

  • Társas házak .

  • Református templom

  • Játszótér.

  • Pihenés és kikapcsolódás.

  • A csárdaszállási réteken.

Babaköszöntő ünnepség

November 27-én a Községháza dísztermében meghitt ünnepség keretében köszöntötte az önkormányzat nevében Petneházi Bálintné polgármester asszony Csárdaszállás legifjabb polgárait. A 2018. január 23-án született Fülöp Károlyt, 2018. február 18-án született Uhrin-Dobó Dánielt, 2018. április 19-én  született Wagner Laura Katalint és 2018. szeptember 5-én  született Farkas Izabellát köszöntötték a jelenlévők, akiknek szülei az önkormányzat 2001-ben alkotott rendelete értelmében emléklapban és 25.000 forintos pénzadományban részesültek.

 

 

 

Az ünnepségen készült összes fotó a Képgalériában érhető el.

Petneházi Bálintné polgármester köszöntője

 

 

Kedves vendégeink!

Babaköszöntő ünnepségünket SZUHANICS ALBERT költő „Bébi vers” című vesével kezdjük, melyet Domokos Bianka fog nekünk elszavalni

Kedves vendégeink!

Tisztelettel köszöntöm a Babaköszöntő ünnepségünkön megjelenteket.
Ünnepségünk keretében kerül sor a minden évben szokásos emléklap és pénzadomány átadására.
Ezért külön is nagy szeretettel köszöntöm a jelenlévő gyermekeket és szüleiket.

Egy család életében a legjelentősebb és legszebb esemény egy új jövevény érkezése, mellyel az utóbbi egy évben négy család büszkélkedhet.

Nagy örömünkre szolgál, hogy Csárdaszállás település elmondhatja, hogy minden évben születnek gyermekek, mert bizony van olyan kistelepülés, ahol egy évben egy gyermek sem születik. Sajnos azonban még így is nagyon csökkenő a lakosság szám, mert az elhalálozások száma meghaladja a születések számát. Ez annak tudható be, hogy elöregedett a település lakossága, reméljük évek múlva ez meg fog változni és ez a szép, élhető kistelepülés meg fog fiatalodni.

Mindenki előtt ismert, hogy Csárdaszállás község képviselő testülete a 2000. Március 30-án megtartott képviselő testületi ülésén a 26-os számú határozatában, a millennium tiszteletére olyan döntést hozott, hogy a 2000. Március 30-dika előtt is állandó csárdaszállási lakcímmel rendelkező azon családok részére, akiknek 2000 és 2001 évben gyermekük születik, a megszületett gyermeknek millenniumi csecsemő címet adományoz és ezzel együtt 25.000,- Ft összegű készpénzt ad át. Ezek a gyermekek ma már 17 - 18 évesek.
A képviselő testület tagjai úgy gondolták, hogy ezt a szép gesztust továbbra is folytatni kellene, ezért módosítottuk a gyermekek részére nyújtható pénzbeli és természetbeni ellátásokról, valamint a személyes gondoskodásról szóló 10/2001. (XI. 19.) KT rendeletünket. Ebben a rendeletünkben hasonló feltételek fennállása esetében, mint a millennium évében született gyermekeknél, minden évben augusztus 20-án vagy október 23-án az addig megszületett gyermekek részére Emléklapot és 25.000,- Ft pénzadományt adunk. Ez évben sem augusztus 20-án, sem október 23-án nem rendeztünk ünnepséget, ezért az emléklap és a pénzadomány átadására ezen az ünnepségen kerül sor.

A Millennium évében, 2000-ben 4 gyermeknek, továbbá
2001-ben 4 gyermeknek,
2002-ben 3 gyermeknek,
2003-ban 3 gyermeknek,
2004-ben 4 gyermeknek,
2005-ben 3 gyermeknek,
2006-ban 3 gyermeknek,
2007-ben 2 gyermeknek,
2008-ban 3 gyermeknek,
2009-ben 3 gyermeknek,
2010-ben 5 gyermeknek,
2011-ben 4 gyermeknek
2012-ben 6 gyermeknek
2013-ban 2 gyermeknek
2014-ben 4 gyermeknek
2015-ben 5 gyermeknek
2016-ban 3 gyermeknek
2017-be 3 gyermeknek
2018-ban 4 gyermeknek adtunk, adunk át emléklapot és pénzadományt,

Az elmondott kis bevezető után csárdaszállás község képviselő testülete nevében nagy tisztelettel köszöntöm a Csárdaszálláson 2017. november 21-től 2018. november 27-ig született négy gyermeket és szüleiket, rokonaikat és Születési sorrendben adom át az Emléklapot és a pénzadományt:

Fülöp Károly és Szatmári Zsanett Beáta 2018. január 23-án született Fülöp Károly nevű gyermekének adom át az Emléklapot és a pénzadományt. Gratulálok a szülőnek a gyermekáldáshoz.

Uhrin István és Dobó Bettina 2018. február 18-án született Uhrin-Dobó Dániel nevű gyermekének adom át az Emléklapot és a pénzadományt. Gratulálok a szülőnek a gyermekáldáshoz.

Wagner Dávid és Dorkó Katalin Piroska 2018. április 19-én született Wagner Laura Katalin nevű gyermekének adom át az Emléklapot és a pénzadományt. Gratulálok a szülőknek a gyermekáldáshoz.

Farkas Tibor és Uhrin Julia 2018. szeptember 5-én született Farkas Izabella nevű gyermekének adom át az Emléklapot és a pénzadományt. Gratulálok a szülőknek a gyermekáldáshoz.

Még egyszer gratulálok a szülőknek a gyermekáldáshoz és még további gyermekek vállalására biztatom őket, legyen hozzá erejük, egészségük és anyagi tehetségük is.

A gyermekeknek pedig azt kívánom, hogy nőjenek fel boldog családi környezetben, legyen életük gondtalan, hosszú, melyhez kívánok jó egészséget, felnőtt életükben boldogulást, boldog szép jövőt és azt kérem tőlük, melyet ők most még nem is értenek meg, hogy bárhová sodorja is őket az élet rohanó árja, soha ne feledjék, hogy bölcsőjük Csárda-szálláson ringott, erre legyenek nagyon büszkék és mindig szeretettel gondoljanak szűkebb kis hazájukra, Csárdaszállásra és annak lakosaira.

Azért, mert szerettek jöttem a világra.
Lettem új fénycsillag szülők boldogsága.
Szeressetek mindig, ilyen szeretettel
A kincsetek vagyok, pici kincs, de ember.


Megköszönöm mindenkinek a megjelenését és további szép napot kívánok!

Impresszum

Kiadó Kiadásért felelős Szerkesztő
Csárdaszállás Községi Önkormányzat
5621 Csárdaszállás Petőfi u. 17.

Nagy Zsolt Sándorné polgármester
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 

Török Zoltán rendszergazda
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.