• Vasútállomás

  • Gazdag szántók és ültetvények

  • Közösségi ház

  • Családi házak

  • Társas házak .

  • Református templom

  • Játszótér.

  • Pihenés és kikapcsolódás.

  • A csárdaszállási réteken.

Átadták a kerékpárutat

Mezőberény Város Önkormányzata és Csárdaszállás Község Önkormányzata Európai Uniós támogatás segítségével a két települést összekötő kerékpárutat épített. Az ünnepélyes átadásra december 21-én került sor. A beruházás részleteit Petneházi Bálintné polgármester asszony köszöntő beszédéből ismerhetik meg a cikk folytatásában.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Petneházi Bálintné köszöntője

Nagy tisztelettel köszöntök mindenkit, aki a MEZŐBERÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA és CSÁRDASZÁLLÁS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA által megvalósított kerékpárút átadási ünnepségén megjelent.
Gyomaendrőd város, Mezőberény város és Csárdaszállás község ÖNKORMÁNYZATAI még 2007-ban határozták el, hogy a három települést kerékpárút kösse össze, tettük ezt ezért, hogy a bringázni vágyók közlekedését biztonságossá tegyük és hogy ügyes bajos dolgaink intézését, ha az időjárás is engedi kerékpáron való közlekedéssel is megtehessük.

Csárdaszálláson még kiemelt szerepet játszott az is, hogy a holtágakat valamint az Élő Köröst a természetet kedvelők, horgászni vágyók kerékpárral is megközelíthessék. Vágyaink teljesülésére nyolc évet kellett várni. Igaz nem az eredeti elképzelésünknek megfelelően teljesült, de reménykedünk abban, hogy a kimaradt szakasz Csárdaszállás – Gyomaendrőd a jövőben megépülhet. Ez azért is nagyon fontos nekünk, mert legtöbb ügyeinket Gyomaendrőd Városában intézzük, mégpedig a legtöbbet a Járási Hivatalban, de a Foglalkoztatási Osztályt valamint a szakrendelőket is gyakran felkeresik a Csárdaszálláson lakók. 

Örömmel jelenthetjük be, hogy BEFEJEZŐDÖTT A 46-os SZÁMÚ FŐÚTVONAL MENTÉN, A MEZŐBERÉNY ÉS CSÁRDASZÁLLÁS TELEPÜLÉSEK KÖZÖTTI SZAKASZON A KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGÚ KERÉKPÁRÚT ÉPÍTÉSE. 

Mezőberény Város Önkormányzata és Csárdaszállás Község Önkormányzata Európai Uniós támogatás segítségével 2015 szeptemberétől kerékpárút építését valósította meg. A projektek a Széchenyi 2020 program keretében valósultak meg.
Csárdaszállás Község Önkormányzata a KÖZOP-3.5.0-09-11-2015-0036 pályázat keretében 199.986.900,- Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült. A projekt megvalósítása során a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Közlekedés Operatív Programjában megfogalmazott „Térségi elérhetőség javítása” teljesül. A „Közlekedésbiztonságú kerékpárút építése a 46-os számú főút Csárdaszállás- Mezőberény szakaszon” elnevezésű projekt keretében a kerékpár út építés III szakaszában a 46-os számú főúttal párhuzamosan a közút 57+653 – 61.+333 km szelvény között, mely a kerékpárút 11+900 – 15+580 km szelvények közötti szakasza , a jobb oldalon 2,7 méter burkolat szélességű 3680 méter hosszú hivatásforgalmi célú önálló kerékpár út került kiépítésre, mely kerékpárút csatlakozik a Mezőberény Város által megépített IV szakaszhoz, így lehetőség van a két település kerékpárúton való eléréséhez, valamint a projekt eredeti céljának a „Térségi elérhetőség javítása” megvalósulásának is, ugyanis Mezőberény Várost és Békés Város is összeköti kerékpárút és Békés Várost és Békéscsaba Várost is. Így a bringázni vágyók Csárdaszállásról kiindulva akár Békéscsabáig is kerekezhetnek.
A hivatásforgalmi célú kerékpárút a két településen tehát összesen 6,619 méter hosszban készült el, 2,7 méteres burkolatszélességgel.

Én szeretném megköszöni a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnak különösen Dr. Seszták Miklós miniszter Úrnak a támogatást, a pályázat lebonyolításában részvevők közreműködését, úgy a Minisztérium részéről résztvevőknek, mint az Önkormányzat által megbízottaknak. Szeretném megköszöni a kivitelezőnek és alvállalkozójának a rövid határidőre szabott kivitelezési munka elvégzését, melyet nem csak a rövid határidő, de még az időjárás is nagyban nehezített.

A közelgő ünnepekre való tekintettel kívánok Mindenkinek szeretetben, családi körben eltöltött gyertyafényes szép Karácsonyt és gondoktól mentes, eredményekben gazdag Boldog Újévet.

Impresszum

Kiadó Kiadásért felelős Szerkesztő
Csárdaszállás Községi Önkormányzat
5621 Csárdaszállás Petőfi u. 17.

Nagy Zsolt Sándorné polgármester
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 

Török Zoltán rendszergazda
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.