• Vasútállomás

  • Gazdag szántók és ültetvények

  • Közösségi ház

  • Családi házak

  • Társas házak .

  • Református templom

  • Játszótér.

  • Pihenés és kikapcsolódás.

  • A csárdaszállási réteken.

Lakossági fórum

Csárdaszállás Községi Önkormányzat tisztelettel meghívja Önt a 2017. október 24-én, kedden 13 órakor kezdődő lakossági fórumra a Községháza üléstermébe, melynek témája: Előzetes tájékoztatás Csárdaszállás Község településképi arculati kézikönyvének elkészítéséhez, és a településképi rendelet megalkotáshoz.
Ezúton tájékoztatjuk a Tisztelt lakosságot és az érintett Partnereket, hogy Csárdaszállás Községi Önkormányzat a 314/2012. (XI.8.) Korm. rendelet alapján a Településkép Arculati Kézikönyvének és az új településképi rendeletének készítését megkezdi.
Előzetes tájékoztatás Gyomaendrőd Város településtervezési dokumentumainak:
Településképi Arculati Kézikönyv, Településképi Rendelet elkészítésének megindításáról, a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendeletben, valamint a településkép védelméről szóló 2016. évi LXXIV törvényben foglaltak alapján Csárdaszállás Községi Önkormányzat megkezdi a Településképi Arculati Kézikönyv és a Településképi Rendelete készítését.

Településképi Arculati Kézikönyv a településkép védelméről szóló 2016. LXXIV. törvény a települések esztétikus lakókörnyezetének kialakítása, illetve védelme érdekében a Településképi Arculati Kézikönyv bevezetésével teremt lehetőséget a jellegzetes települési karakterjegyek meghatározására. A Kézikönyv célja a helyi lakosság bevonásával meghatározni a város településképi jellemzőit, a településképi szempontból egymástól jól elkülönülő településrészeket arculati jellemzőikkel és értékeikkel, a településképhez illeszkedő építészeti elemeket, valamint irányt mutat az építtetőknek, a tervezőknek.

A Településképi Rendelet az építési tevékenységgel érintett építmények településképhez való illeszkedését biztosító anyaghasználatára, tömegformálására, homlokzati kialakítására és a zöldfelületek kialakításának módjára, a helyi építészeti örökség egyedi és területi védelmére, védetté nyilvánítására és a védettség megszüntetésére, a reklámok, reklámhordozók, cégérek és egyéb műszaki berendezések elhelyezésére és alkalmazására, illetve tilalmára vonatkozó településképi követelményt tartalmazhat.

Impresszum

Kiadó Kiadásért felelős Szerkesztők
Csárdaszállás Községi Önkormányzat
5621 Csárdaszállás Petőfi u. 17.

Petneházi Bálintné polgármester
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 

Megyeri László aljegyző
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Pap Gábor informatikus
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.